Bewust Verbonden Ademen - Rebirthing

Rebirthing is een ademhalingstechniek die tot doel heeft op eenvoudige wijze contact te maken met de eigen levensenergie. Praktisch is het de verbinding van de inademing met de uitademing in een voortdurend ontspannen ritme (Bewust Verbonden Ademen).

De effecten (zowel lichamelijk als geestelijk) van een rebirthing - proces beogen het voltooien van niet verwerkte ervaringen die onder de bewustzijnsdrempel een eigen leven leiden, wat een storend en beperkend effect heeft op het bewustzijn en daarmee op het dagelijkse leven. 

In de loop van ons leven hebben we (ten gevolge van de niet verwerkte ervaringen) onszelf gevuld en vervuld met allerlei belemmerende gedachten en overtuigingen waaraan zich verschillende emoties (schuld, schaamte, angst, boosheid, frustratie, ...) hebben vastgehecht. We voelen ons er slachtoffer van en gaan er vaak volledig in op, alsof we die belemmerende gedachten en overtuigingen 'zijn'.  

Rebirthing verruimt ons perspectief en de zelfsabbotage wordt vervangen door ondersteunende gedachten en positieve bekrachtigingen. 

Als je de techniek van het Bewust Verbonden Ademen eenmaal beheerst kan deze in gelijk welke omstandigheid worden toegepast, zowel in een warme, ontspannen setting als bij koude bedreiging. 

Leonard Orr is één van de grondleggers van de "New Age" en stichtte in 1950 de rebirthing beweging op in de streek van Dellaware river (New York). Hij schreef een twintigtal boeken die in verschillende talen werde vertaald, zoals het boek over "Rebirthing" dat hij samen met Sondra Ray schreef. Rebirthing kent ondertussen een tiental miljoen beoefenaars. 

Rose Windels deed haar loutering in de Belgische showbiz, TV-wereld en journalistiek. De dood van haar vader was een kantelpunt in haar leven. Via verschillende omwegen werd ze naar rebirthing geleid. 30 jaar lang leefde ze in twee werelden. Tussen de artiesten en radio- en TV-personaliteiten en haar persoonlijke spirituele weg. Uiteindelijk werd ze gedwongen te kiezen en koos voor rebirthing en ging na 14 jaar training aan de slag als rebirther. In een mum van tijd werden lezingen, workshops en privésessies in binnen- en buitenland een deel van haar leven. Rebirthen in gevangenissen lag haar nauw aan het hart. Een eerste ontmoeting met Leonard Orr leidde tot het boek "Waarom doodgaan als leven ook kan".