Word jij ook verslavingscounseler?

 
 
 "Het gekaapte brein" 
 
Verslavingen komen in elke tijdsperiode en op elke plaats voor. Het zijn grote problemen, die met de menselijke natuur verbonden lijken te zijn. Dat bijna 20% van de Belgen ooit met verslaving te kampen krijgt, bewijst dat het probleem groot is. Het is erg lastig om van een verslaving af te komen. Beter worden doe je door slimmer te worden dan het verslavingsmechanisme, niet door sterker te willen zijn dan het product. Daarom kan dit probleem vaak niet zelfstandig opgelost worden en heeft men professionele hulp nodig. 
Een counselor die gespecialiseerd is in drugs- en verslavingsproblematiek, kan op het juiste moment passende hulp bieden. 
Een goede basis om aan de slag te gaan als verslavingscounselor is van groot belang want het is niet het gemakkelijkste vak. Verslaving is één van de lastigste problemen waarmee de mens te maken kan krijgen. Maar als het lukt om de cliënt op het goede pad te brengen, dan geeft dat veel voldoening. Verslavingscounseling is een kwestie van durven maar vooral van "doen".
De aangereikte tools en methodieken bieden voldoende handvatten om de theorie in de praktijk te kunnen brengen. 
 
Deze opleiding omvat:
- Wat is een verslaving?
- Schaamte en kwetsbaarheid
- Van kwetsbaarheid naar kracht (in samenwerking met Luc Jansen ... In Balans)
- Verslavingscounseling
- Cognitieve gedragstherapie en nazorg
- Een alternatieve aanpak met psychodrama, ACT, etc... 
 
Deze opleiding is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, jongerentherapeuten, bemiddelaars, opvoeders, ...
 
 
lokatie: Swanenberg Leuven ( www.swanenberg.be )